Povestea vacanței mele absurde în Rusia

Vacanțele sunt, în mod normal, ocazii pentru relaxare și explorare a unor locuri noi, dar vacanța mea în Rusia a fost totul, mai puțin „normală”. Din momentul în care am aterizat la Moscova, am știut că aventura mea va fi diferită de orice vacanță planificată până atunci. A fost o vacanță absurdă, în care totul părea să meargă invers și în care am învățat rapid că în Rusia nimic nu este niciodată așa cum te aștepți. Iată povestea.

  1. Aeroportul și întâlnirea cu „ghidul”

Totul a început la aeroport. Am ajuns în Moscova plin de entuziasm, dar și de curiozitate. După ce am trecut de controlul de securitate, am întâlnit ghidul care urma să mă conducă prin oraș. Problema era că ghidul nu vorbea deloc engleză. Așa că am început să încercăm să comunicăm prin semne și printr-o aplicație de traducere, dar, în loc de instrucțiuni utile, aplicația traducea fraze absurde, cum ar fi „mersul pe jos este bun pentru ochi, dar ai grijă de ele”. A fost clar că vacanța mea va începe cu o mare doză de confuzie lingvistică și culturală.

  1. Micul dejun rus: o provocare culinară

După o noapte de odihnă, am plecat pentru primul meu mic dejun rusesc. M-am așteptat la un prânz plin de bunătăți tradiționale, dar ceea ce am primit a fost o surpriză: un bol uriaș de kasha (un terci de ovăz) cu un gust pe care îl voi descrie mai bine ca fiind… „neobișnuit”. Împreună cu un pahar de ceai foarte dulce, am realizat că, de fapt, nu aveam nicio idee despre ce înseamnă cu adevărat „mic dejun rusesc”. Iar când am întrebat despre opțiuni de dulciuri, am primit doar o furculiță și o farfurie cu câteva bucăți de carne de vită afumată. Era clar că în Rusia, „mic dejun” nu înseamnă nimic familiar.

  1. Mersul cu metroul în Moscova – o adevărată aventură

Am hotărât să folosesc metroul pentru a ajunge la câteva atracții importante din Moscova. Știam că metroul din Moscova este considerat unul dintre cele mai eficiente și frumoase din lume, dar nu mă așteptam la o astfel de „avalanșă” de oameni. Am urcat într-un vagon care părea că abia mai poate respira din cauza mulțimii și am început să mă gândesc dacă aveam de-a face cu un tren sau cu o competiție de suferință pentru turiști. Pe măsură ce mergeam de-a lungul coridoarelor, am realizat că niciun semn nu părea să mă ajute să ajung la destinație – fiecare semn avea un fel de „glumă rusească” scrisă în rusă pe care nu o înțelegeam.

  1. În fața „operei de artă” a unei statui din centrul Moscovei

Într-o zi am ajuns să vizitez un „monument cultural” în Moscova – o statuie imensă dedicată unui artist celebru al Rusiei. Ajuns acolo, am privit monumentul cu atenție… dar în loc să fiu impresionat, am realizat că statuia semăna mai mult cu o „opera de artă modernă” decât cu un omagiu tradițional. Se pare că aceasta era o „lucrare experimentală” care a fost ridicată de un grup de artiști care doreau să provoace interpretarea publicului. Să mă uit la acea statuie a fost ca și cum aș fi participat la o lecție de „cum să nu înțelegi nimic despre artă”.

  1. O plimbare în jurul unui lac… înghețat

Într-o zi frumoasă de primăvară, am decis să fac o plimbare în jurul unui lac renumit din Moscova. Ceea ce nu mi-a spus nimeni a fost că lacul era, de fapt, înghețat, iar totul în jurul meu era un peisaj de iarnă. Pe măsură ce mă plimbam pe malurile lacului, am realizat că „primăvara” din Rusia înseamnă cu totul altceva decât în alte părți ale lumii. În plus, mi-am dat seama că, dacă aș fi continuat plimbarea pe gheață, probabil că nu aș fi mai reușit să mă întorc niciodată.

  1. „Shoppingul rusesc”: surpriza unui cadou inedit

Călătorind prin Moscova, am decis să îmi cumpăr câteva suveniruri tradiționale pentru prieteni și familie. M-am îndreptat spre o piață din centrul orașului și am găsit câteva produse interesante, dar nu mă așteptam să îmi cumpăr un set complet de „lăzi” din lemn pictate manual. Lăzile erau colorate într-un mod care ar fi înfricoșat orice ochi care s-ar fi apropiat de ele. Am ieșit de acolo cu un zâmbet forțat, purtând un set de lăzi care nu aveau absolut nicio utilitate, dar mă gândeam că ar putea fi o poveste interesantă de spus mai târziu.

  1. Ultima „călătorie de neuitat”

Pe măsură ce vacanța se apropia de sfârșit, am avut ocazia să mă bucur de o excursie cu trenul spre St. Petersburg. Totul părea minunat până am ajuns într-un vagon unde, surpriză, locurile de tren erau toate ocupate de pasageri care păreau că nu aveau nicio intenție de a ceda locurile celor care aveau rezervare. După ce am stat în picioare pentru câteva ore și am simțit cum se adună oboseala, am realizat că, de fapt, nu sunt pregătit pentru aventuri în Rusia.

Concluzie

Vacanța mea în Rusia a fost un amestec de momente absurde și amuzante, care m-au învățat că nimic nu este previzibil atunci când călătorești într-o țară atât de vastă și unică. Deși fiecare pas pe care l-am făcut a fost o lecție despre adaptare, am învățat și că unele dintre cele mai bune vacanțe sunt cele în care poți râde de tine și poți să îți dai seama că, uneori, lucrurile nu merg așa cum îți imaginezi. Rusia m-a învățat că vacanțele nu trebuie să fie perfecte pentru a fi memorabile, iar aventura poate însemna, de fapt, o experiență de neuitat!

About the Author: Admin

You might like